Evrensel Piller

Şirketlerin daha ince, daha küçük, daha minik ürün çıkartma aşkından yanımızda pil taşımak zorunda kalmaya başladık. Bu konuda takıntılı biri olarak kullandığım pilleri ve neden tercih ettiğimi anlattım.

Videoda geçen ürünler:
– RAVPower Mini 3350mAh http://amzn.to/2f5gdQ4
– RAVPower 16750mAh http://amzn.to/2g0lSrh
– RAVPower 22000mAh http://amzn.to/2g0qHRG
– RAVPower 20100mAh http://amzn.to/2f5g0fA
– AUKEY 16000mAh http://amzn.to/2g0pqdg
– AUKEY 30000 http://amzn.to/2g0t7jd
– RAVPower 27000mAh Portable power outlet http://amzn.to/2f5mKdn
– USB Digital Power Meter – http://amzn.to/2f5bFct

Evrensel pil, bu kısa ama tatlı bölümde harici piller hakkında konuşacağız
Çeşit çeşit boyu ve şekli var. Peki hangisi size uygun? Bu mu yoksa bu mu? Evrensel pil nasıl seçilir? En önemli şey mAh değeri, bu pilin kapasitesini gösteren değerdir. Örneğin bu pilin kapasitesi 16750 mAh iPhone 7’de 1960 mAh değerinde pil var.

O zaman bu evrensel pil iPhone 7’yi 8.5 kez şarj edebilir mi? Hayır. Bu iş konsere gitmek gibidir. Konser bileti 100 lira olabilir ama gecenin sonunda benzin, park, yemek, vs derken yapılan masraf 100tl’den çok daha fazla olacaktır. Aynısı bunun için de geçerli. Pilin gerçek kapasitesi, sıcaklık, devreler ve telefonunuzun pilinin durumu şarjı etkileyecektir.

Dolayısı ile bu pil iPhone 7’yi 8.5 değil 5 kere şarj edebiliyor. ikinci en önemli değer AMPER. Diyelim ki 12.9-inçlik iPad Pro’nuz var. Bu iPad 5.2V/2.4A şarj aleti ile gelir 2.4A’den düşük bir şarj aleti cihazınızı daha yavaş şarj edecektir. Şurada sahte 5 yıldız yorumların arasındaki Hüseyin’in Logi Base yorumuna bakalım. Diyor ki Smart Connector’u olan Logi Base’i bir aydır kullanıyorum tüm gece şarjda duran cihaz ancak %7 şarj oluyor. Eğer bu vatandaş benim o ürünü inceleme videomu görmüş olsaydı bilecekti ki. Logi Base ne şarj aleti takılı olursa olsun en fazla 1.5A ile şarj edebiliyor. AMP değerinin önemini özetleyen bir durum.

Derken özellikler. Günümüzde harici pillerin farklı özellikleri de olmaya başladı. Örneğin bu USB-C ile şarj ederken USB girişinden bilgi aktarımı yapabiliyor. Yani hem MacBook’unu şarj edip hem de harici disk bağlabilirsiniz. Bunda da lightning girişi var. iPhone’un şarj kablosu ile bu pili şarj edebilirsiniz. Bazı evrensel piller lityum ion bazıları lityum polimerdir. Lityum polimer daha pahalı ama daha uzun süre dayanır. Tabii ki boyut ve ağırlığı da önemli bir husus. Örneğin tüm gün ayakta olacağınız bir festivale gidiyorsanız bu sizin için iyi bir seçim olmayabilir. Fazla olabilir.

Şimdi buradaki piller hakkında konuşalım. Benim bu markalarla bir anlaşmam yok ama beni görmek isterlerse beni nerede bulacaklarını biliyorlar! Ayrıca bu ürünlerin bağlantılarını da açıklama bölümünde bulabilirsiniz. Bu 3350mAh pil microUSB girişi ve USB çıkışı var beraberinde lightning kablo geldi ve iPhone 7’yi bir kez şarj edebiliyor. Bunu yanınızda taşmak çok kolay, cebinize sığıyor ve telefonunuz iki kat dayanıyor. Bunu kameramla kullanmayı seviyorum çünkü kamera ile beraber elimde tutabiliyorum. Bu zavallı kameraya oldukça uzun pil ömrü sağlıyor 70.87 gram ağırlığında ve 18 dolar. Şimdi buna bakalım, dediğim gibi bu 16750 mAh pil. Birinci nesil iSmart teknolojisi var. Yani bağladığınız cihaza göre amperi ayarlıyor
309gram ve 33 dolar.

Şimdi bu canavara bakalım. 22000 mAh ve iSmart 2.0 teknolojisi var yani her çıkış hem volt hem de amperi otomatik ayarlıyor. Bu pili çok kollanıyorum özellikle CES, E3 KomikKonma Kuzen gibi etkinliklere gittiğimde. Telefonu, kameranın soğutma sistemini ve kamerayı buna bağlıyorum ve tüm günü rahat çıkartıyor.

Hatta hiç bitirebildiğim olmadı bu pili. üç USB çıkışı benim çok işime yarıyor.
411 gram ağırlığında ve 40 dolar. Şimdi bu pile geçelim. Bu 20100 mAh ve USB-C giriş ve çıkışı var Ayrıca USB-C şarj aleti ve kablosu ile geliyor.

Bu cihazda iSmart 3.0 teknolojisi var yani akıllı volt, akıllı amper ve bilgi transferi mevcut Bilgisayarınızı şarj edip aynı zamanda usb adaptörü olarak kullanabiliyorsunuz iPhone 7’yi 7 kere şarj edebiliyor 382gram ağırlığında ve 70 dolar.

Bu bir popülerlik yarışması değil, bu ürünlerin hepsini çok seviyorum. Hepsi işini düzgün yapıyor cihazlarımın çalışmasına yardımcı oluyorlar ama bu, özellikle Dobby’nin pilini şarj etmeye gelince favori pilim oluyor. Bunun sebebini açıklamadan önce şunu göstermek istiyorum.

Bu bi USB Dijital Güç Metresi ne olup bittiğini bu cihaz sayesinde görebilirsiniz. Gördüğünüz gibi de iki türlü de takılabiliyor. Dobby’yi yaktığım zaman 5V/1A ile şarj ediyor ama bana daha çok güç lazım, bu turuncu girişe geçince 9V/1.5A ile şarj etmeye başlıyor bu da demek oluyor ki pilim daha hızlı şarj oluyor. Bu benim için harika bir durum çünkü dışarıda çekim yaparken pillerin bir an önce şarj olması gerekiyor. Böylece yeni bir şey gördüğümde hemen filmini çekebileyim. iPhone 7 Plus’ı (iPhone 7 değil) 3.5 defa şarj edebiliyor. Yani olduça güçlü 340gram ve 27 dolar. Bu 30000mAH, iPhone 7’yi 10 kere şarj edebilir. Lightning girişi var, micro USB girişi var ve iki USB çıkışı var. Diğer pilleri şarj edecek kadar güçlü 549 gram ve 45 dolar

Şimdi bu canavar hakkında konuşalım. Bu RavPower’in güç istasyonu 27000mAh ve priz girişi var buna dışarıdayken Mavic’in şarj aletini bağlıyorum usb-c çıkışı var iki iSmart USB çıkışı var bu topraksız olanı, topraklı olanı da mevcut isterseniz. Bu pilde dikkat etmeniz gereken husus, bu havalandırma yerleri. Bu cihazın hava alması gerekiyor. En sevdiğim ürünlerden biri, gördüğünüz gibi sıklıkla kullandığım bir ürün.
822gram ve 169 dolar. Evet, işte harici pillere karşı olan takıntım bu şekilde. Harici pil almak istiyorsanız umarım bu video işinize yaramıştır.

Bu bölümü izlediğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım hoşunuza gitmiştir. Şuradan bir yerden kanalımıze üye olmayı ihmal etmeyin. Bu bölüm hakkında ne düşündüğünüzü yorumlar bölümünde bana belirtin. Dobby Karınca Drone’u bölümünde görüşünceye dek kendinize çok iyi bakın ve hoşça kalın. Domino etkisi?

Scott Ashforth